Sobre els col·laboradors


Josep Mª Dacosta i Oliveras
És autor de diverses monografies, coautor de publicacions relacionades amb el cap de Creus i de temes subaquàtics com Balenes i dofins a la Costa Brava (2000) i Seguiment dels mol·luscs opistobranquis a la cala Es Caials de Cadaqués (2009). Comparteix l’autoria d’una guia del cap de Creus amb l’Arnald Plujà i en Jordi Puig. L’any 1996 va rebre el Premi Tramuntana del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Des de 1997 és membre del grup de divulgació del medi marí www.marenostrum.org. Col·labora amb diverses publicacions d’àmbit local i provincial, com Setmanari de l’Alt Empordà, Hora Nova, Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, La Farella i Revista de Girona.
 
Albert Ollé i Callau
Fotògraf submarí. Des de 1997 és membre del grup de divulgació del medi marí www.marenostrum.org. Ha publicat a les revistes Presència, Alberes, L’Indépendant, Diving a Fondo, etc. També en llibres com Guía submarina de invertebrados no artrópodos i Guía de buceo de El Hierro. És coautor del Seguiment de mol·luscs opistobranquis a la cala Es Caials de Cadaqués. Completa la seva passió pel mar amb la pràctica del caiac, la vela i el rem de banc fix, especialitat amb la qual, formant part de l’equip de Colera, va ser campió de Catalunya (2005) i subcampió estatal (2006). Bon coneixedor de la part immergida del cap de Creus, és autor de diverses fotografies subaquàtiques publicades al llibre.

Ponç Feliu i Latorre
Llicenciat en ciències biològiques i màster en gestió pública del medi ambient i sostenibilitat, compagina la feina com a regidor de Medi Natural de l’Ajuntament de Girona des del 1999 amb les tasques professionals com a consultor ambiental a SERPA Enginyeria Ambiental. Realitza des de l’any 2000 el seguiment d’ocells per encàrrec del Parc Natural de cap de Creus, des d’on ha dut a terme diferents estudis, ha organitzat campaments per a joves i col·labora en diferents projectes de seguiment d’ocells marins al litoral mediterrani. L’any 2008 va publicar la Guia d’Itineraris pel Parc Natural de cap de Creus. Bon coneixedor del territori, ha aportat la seva experiència sobre els ocells de les illes i les fotografies que n’ha fet.

Miquel Pontes i Garcia
Informàtic, fotògraf i naturalista. És submarinista des del 1994 i fundador del grup de divulgació del medi marí www.marenostrum.org així com membre fundador del VIMAR, Grup de Recerca de Vida Marina de Catalunya. Ha participat i participa en tota mena de projectes divulgatius (llibres, revistes, webs, conferències, exposicions...) com a mitjà per difondre el seu interès per protegir els mars i els éssers que hi habiten. Bon coneixedor de la part immergida del cap de Creus, és coautor del Seguiment de mol·luscs opistobranquis a la cala Es Caials de Cadaqués i autor de diverses fotografies subaquàtiques publicades al present llibre. També ha aportat la descripció de l’itinerari submarí de l’illa Galera.

Miquel Fort i Costa
Geòleg i gerent de l’empresa Estudis i Projectes Empordà, SL. És consultor en geologia i medi ambient especialitzat en la redacció d’estudis geotècnics, l’avaluació de recursos hidrogeològics i en l'avaluació ambiental de plans i programes. Ha estat director ambiental d’obres com el desmantellament de la línia elèctrica del Club Mediterranée, Sa Sirena de cap de Creus, i la construcció del port esportiu de Roses. Ha acompanyat i assessorat els autors en diverses sortides de caire geològic, especialment a l’illa l’Encalladora, de la qual ha fet la ressenya.

Jordi Puig i Castellano
S’endinsà en l’àmbit editorial a través de la fotografia l’any 1991. Des d’aleshores treballa al sector com a fotògraf i editor. Ha publicat una quarantena de llibres de fotografia i paisatge, entre els quals podríem destacar Dalí, el Triangle de l’Empordà (premi al millor llibre de Promoció de Catalunya de l’any 2003), El Baix Empordà (2004), Pirene Nostrum (2006), Catalunya! (2008), La travessa de la Costa Brava (2010). Juntament amb l’Arnald Plujà i Josep M. Dacosta és coautor d’una guia del cap de Creus. Aporta al present llibre les fotografies aèries que encapçalen la majoria de les illes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada